Przepis na truskawkową piankę

Lubicie słodkości? Mamy dla was przepis na coś smacznego i zarazem mlecznego!

Potrzebne będą:

– 2 opakowania galaretki truskawkowej

– 500 g  truskawek

– 400 ml wody

– 500 ml śmietany 36%

– ok. 20-25 szt. biszkoptów podłużnych

Sposób przygotowania: Na początku gotujemy wodę, rozpuszczamy w niej galaretki i studzimy. Następnie myjemy truskawki i blendujemy je. Po ostudzeniu, galaretki dodajemy do zblendowanych truskawek i wszystko razem mieszamy. Ubijamy śmietanę i dodajemy do truskawek z galaretką, jeszcze raz mieszamy. Wszystko wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podłużnymi biszkoptami. Chłodzimy w lodówce. Gotowe. Smacznego!

Sfinansowane z Funduszu Promocji Mleka.