Cynamonowa gorąca czekolada

Cynamonowa gorąca czekolada

Czas przygotowania: ok. 30 min

Liczba porcji: 4-5

Przygotuj:

  • ok. 180 g gorzkiej czekolady w małych kawałkach;
  • 4 szklanki mleka;
  • pół łyżeczki cynamonu;
  • kropla olejku waniliowego i migdałowego;
  • szczypta soli;
  • mała paczka mikro pianek;
  • kilka lasek cynamonu do dekoracji.

Przygotowanie:

Wrzucamy do garnka pokruszoną czekoladę, wlewamy mleko i wsypujemy cynamon.
Po rozpuszczeniu czekolady dodajemy olejki i szczyptę soli. Mieszamy, podgrzewamy (ale nie gotujemy). Czekoladę przelewamy do filiżanek, posypujemy mikro piankami, dekorujemy laskami cynamonu. Gotowe!

Sfinansowane z Funduszu Promocji Mleka.