Roladki z tortilli z serem twarogowym, wędzonym łososiem i sałatą – przepis BLOGERKI

Składniki:

2 placki tortilli

200 g wędzonego łososia

4 liście sałaty

150 g twarogu

3 łyżki śmietany

świeży koperek

sól, pieprz

wykałaczki

 

Przygotowanie:

 

Twarożek rozgnieć widelcem. Dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.  Koperek drobno posiekaj.

Każdą tortillę, posmaruj twarożkiem, posyp koperkiem. Ułóż plastry łososia. Łososia przykryj  liściem sałaty. Tak przygotowaną tortillę zwiń ciasno w roladkę. Zwinięte roladki wstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.

Następnie każdą roladkę pokrój ukośnie na grube plastry. Każdy kawałek zepnij wykałaczką.

To Top