Omlet na mleku ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Składniki:

  • 2 jaja
  • 2-3 łyżki mleka
  • 3-4 pomidorki koktajlowe
  • Garść świeżego szpinaku
  • Ser feta do posypania
  • Świeży pieprz i sól morska lub himalajska

Przygotowanie:

Jaja ubić z mlekiem w misce na gładką puszystą masę. Szpinak i pomidorki umyć i odsączyć z wody. Następnie pomidorki pokroić na ćwiartki.

Rozgrzać masło lub oliwę z oliwek, dodać szpinak i pomidorki. Chwilę smażyć, a następnie wylać na patelnię masę jajeczno-mleczną. Czekać, aż masa się zetnie i odwrócić omlet na drugą stronę.

Gotowy omlet można wyłożyć na talerz i posypać kawałkami sera feta, ew. świeżym szpinakiem. Doprawić do smaku.

To Top