Lekki omlet na mleku ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Składniki (1 porcja):

2 jaja

2-3 łyżki mleka

3-4 pomidorki koktajlowe

Garść świeżego szpinaku

Ser feta do posypania

Świeży pieprz i sól morska lub himalajska

Przygotowanie:

Jaja ubić z mlekiem w misce na gładką puszystą masę. Szpinak i pomidorki umyć i odsączyć z wody. Następnie pomidorki pokroić na ćwiartki. Rozgrzać masło lub oliwę z oliwek, dodać szpinak i pomidorki. Chwilę smażyć, a następnie wylać na patelnię masę jajeczno-mleczną. Czekać, aż masa się zetnie i odwrócić omlet na drugą stronę.

Gotowy omlet można wyłożyć na talerz i posypać kawałkami sera feta, ew. świeżym szpinakiem. Doprawić do smaku.

Sfinansowane z Funduszu Promocji Mleka

To Top